Suscríbete a nuestra newsletter y consigue gratis el PDF ”5 pasos para ser creativa en la cocina”.


Al hacer clic en el botón, aceptas la política de privacidad de este web. Y aceptas suscribirte al boletin.


X

Avui dinem……CARBASSÓ FARCIT!

Al nostre Menú Familiar Saludable del mes de novembre avui haviem pautat dinar carbassó farcit de verduretes, soja texturitzada i arròs gratinat amb mozzarella.

La recepta: plat únic nutricionalment equilibrat. Per intol.lerants al l’actic o menús Familiars vegans substituiriem la mozarella per pols d’ametlla o per formatge ratllat vegà (base de soja, de coco, d’ametlla o d’arròs)

Recepta:

Ingredients(per a 3 carbassó): 1 tassa d’arròs integral cuit, 1 carbassó, 1 pastanaga ratllada, 1 carbasó ratllat, ceba talladeta petita, 1c.s. de soja texturitzada cada 1/2 carbassó, salsa de sola, 1 c.s. d’oli d’oliva verge extra i un grapadet de mozzarella.

Elaboració: treiem les puntes del carbassó i el posem a coure  sencer amb aigua que el cobreixii una mica de sal durant 10 min. Heu de trobar la textura ideal : ni massa dura ni massa tova. El retirem del foc, deixem que es refredi i el tallem a lo llarg. Amb una cullereta els buidem (amb el que hem buidat ho reservarem  per a una altre recepta que pot ser una crema de carbassó!)

Per una altra banda hidratem la soja texturitzada durant 15 min amb aigua. A la paella fem un saltejadet amb la ceba, la pastanaga i el carbassó ratllat. Quan estiguin al punt colem la soja i l’afegim tot barrejant bé els ingredients i salant-los amb unes gotetes de salsa de soja. Quan el sofregit estigui a punt hi barregem l’arròs cuit i si cal rectifiquem de salsa de soja.

Finalment procedirem al farcit i al gratinat posterior tot havent-hi afegit la mozzarella. (amb 15 min. al forn amb la part superior de gratinat encesa serà suficient)

Que vagi de gust!

També és una recepta lliure de gluten!!