Suscríbete a nuestra newsletter y consigue gratis el PDF ”5 pasos para ser creativa en la cocina”.


Al hacer clic en el botón, aceptas la política de privacidad de este web. Y aceptas suscribirte al boletin.


X

Alimenta bé el teu cervell i cuida de tu.

Cal tenir en compte que per alimentar el nostre cervell és bàsic l’oxigen que respirem, l’aigua que bevem i els nutrients intel·ligents indispensables pel manteniment de les funcions superiors (pensament, memòria, autocontrol, etc.). Cuida de tu en tots els aspectes: cos, ment, emocions i essència.

Pautes clau per alimentar el cervell:

-Consum de peix blau  o productes del mar de 3 a 4 vegades a la setmana, per la ingesta òptima d’àcids grassos essencials (omega 3). Si ets vegà consumeix omega 3 vegetal a través de les llavors de lli i xia.

Consum diari de verdura i fruita fresca, de temporada, que no falti la fulla verda i, com a antioxidants, destacar els fruits vermells (groselles, gerds, maduixes, magrana,…) i la fruita seca (font de Vitamina E).

-Tenir una font bona dels aliments intel·ligents com vitamines B, minerals i aminoàcids que podem trobar en els cereals integrals, llegums, peix, ous i carn de qualitat, fruits secs i llavors (pipes de gira-sol o carbassa, sèsam, xia o lli) verdures i fruites. Recordar que en verdures com les crucíferes (cols, coliflor, cols de Brussel·les, kale…) hi podem trobar aminoàcids, base per formar neurotransmissors (els missatges bàsics del cervell).

-Destacar que per mantenir un cervell en forma, cal tenir un intestí sa. Per tant, mantenir en condicions la flora intestinal també ajudarà a mantenir la funció cerebral. A part dels aliments esmentats, ens hi ajudaran els probiòtics i prebiòtics per evitar disbiosi intestinal, com per exemple el kefir o iogurt, els pickles o xucrut, el miso, kombuxa o el tamari.

-Altres ajudes destacables més específiques: arrel  Ginseng, el Ginkgo Biloba, la lecitina de soja, l’espirulina o el llevat de cervesa. (Pots consultar-nos el teu cas i t’assessorament de forma personalitzada https://www.lespigador.com/ca/contacte/

-Cal l’exercici físic aeròbic i anaeròbic diari per oxigenar cervell i músculs. Estar en contacte amb la natura i reduir l’estrès.

-Convidar a exercitar el cervell sent flexibles amb la vida: plantejar-se nous reptes, voler aprendre i conèixer coses noves sense tenir en compte l’edat i sortir de la rutina i adaptar-se als canvis són una bona forma de mantenir noves connexions neuronals.

-Si t’interessa aquest tema et podem recomenar el llibre de Miguel Sanchez Romera “Alimenta bien tu cerebro”. T’agradarà i aprendràs molt!!

REcorda: cuida de tu més enllà d’ocupar-te de l’activitat física i de l’alimentació. Ens hem de contemplar com a persones integrals. Si creus que necessites un canvi i no saps per on començar: La Paula et pot ajudar. Demana la teva consulta gratuïta aquíEnvia’m la teva cosulta – lespigador.com