Suscríbete a nuestra newsletter y consigue gratis el PDF ”5 pasos para ser creativa en la cocina”.


Al hacer clic en el botón, aceptas la política de privacidad de este web. Y aceptas suscribirte al boletin.


X

Per festes: Cuina en família!

Durant els dies de festes que gaudirem en família us convido a que feu de cuiners tota la família plegada. Endinseu-vos a la màgia de la cuina creativa amb alguna de les següents receptes saludables que us proposo!!

Els torrons, polvorons, galetes de mantega, són alguns dels dolços que ens acompanyen durant les festes. Consumim quantitats de menjar a les que no estem acostumats i aliments dels que no abusem habitualment. És per això que elaborar algun dolç més digestiu, menys calòric i més saludable ens servirà d’un gran recurs per no haver de renunciar a la tradició tenint cura del benestar de la família.

No importa l’edat, a la cuina hi ha tasques per tots! Les reunions familiars i el munt de colors que guarneixen les cases, els carrers i l’esperit nadalenc d’aquestes dates serà suficient per inspirar-nos .

Preparats per cuinar tots junts??

Doncs elaborarem uns dolços tradicionals amb ingredients naturals, saludables i ecològics.

fdf5f0fce766c6567801f41a37ba484e

POLVORONS DE CANYELLA I XOCOLATA

Ingredients:

– 250 gr. de margarina vegetal (no hidrogenada)

– 1 c. p. de canyella en pols

– 80 gr. de sucre moreno o 30gr d’stevia en pols (aconsello marca Rebbia)

– 1 c. petita de taronja ratllada

– 220 gr. de farina integral d’espelta

– 3 c. s. de farina de moresc

– 1 polsim de sal

– 1/4 de c.p. d’anis verd

i per la cobertura: sucre moreno i canyella o xocolata per fondre.

Elaboració: Batrem la margarina amb el sucre fins que es formi una crema esponjosa (nens). Tot seguit hi afegirem la resta d’ingredients (menys la canyella i sucre, i la xocolata de la cobertura) i ho barrejarem molt bé amb l’ajuda d’una cullera o forquilla (nens).

Col·locarem un bon tros de film de plàstic sobre la taula de treball sobre on hi espolsarem farina ben repartida que ens servirà perquè la massa no s’enganxi. Hem d’intentar embolicar la massa amb el paper film formant un cilindre, ben rodó i allargat. En aquest moment, la massa està molt tova, i és per això que ho farem amb ajuda dels pares. Quan estigui ben tapat ho posarem a la nevera durant 1 hora.

Passat aquest temps li treurem el film i comprovarem que podem tallar la massa en forma de polvorons al llarg. Si no fos així ho deixarem una estoneta més a la nevera.

Els anirem posant en una safata de forn sobre de paper de forn (amb ajuda dels pares), d’aquesta forma serà molt més fàcil treure els polvorons un cop enfornats sense haver d’utilitzar cap mena de greix.

Enfornar-los durant 15 min a 15ºC. Al treure’ls del forn s’han de deixar refredar. Passada una estoneta desfarem la xocolata al foc amb una miqueta d’aigua i banyarem la superfície dels polvorons, o si ho preferim no farem servir la xocolata i els hi espolsarem la canyella i el sucre moreno barrejat (nens).

Que bons!!

GALETES DE NADAL

Ingredients:

– 2 tasses i mitja de farina d’espelta

– 1/2 tassa de panela o de melassa d’arròs o 1/4 d´ estevia en pols

– 1/2 tassa de margarina vegetal (no hidrogenada)

– 1 plàtan madur

– 1 culleradeta de llevat

– 1/2 culleradeta de canyella en pols

– 1/4 de culleradeta de gingebre en pols.

Elaboració:

Batrem la margarina amb el sucre i el plàtan ben xafadet. Ho farem amb una forquilla (nens) fins que ens quedi una crema esponjosa. Per una altra banda, barrejarem la farina amb el llevat, una mica de sal, la canyella i el gingebre. Quan estiguin les 2 parts ben barrejades les posarem les dues al mateix recipient. Deixarem reposar la barreja a la nevera durant 1 hora.

Encendrem el forn a 180 ºC perquè es vagi barrejant. Espolsarem la farina a la taula de treball i amb l’ajuda d’un corró estendrem la massa i amb motllos de figuretes nadalenques: arbre de Nadal, estel, campana… i anirem donant forma a les nostres galetes. Les posarem a una safata de forn sobre paper vegetal i les deixarem daurar durant 10-15 min.

Les treurem del forn, les deixarem refredar i… mmm! estaran llestes. Si els hi passem una cinta de Nadal poden servir per guarnir el nostre arbre!!

Aquest proper divendres 12 de desembre fem UN TALLER DE CUINA en el que serem els artistes de receptes com aquestes i més. Anima’t, a partir de 3-4 anys a participar als nostres tallers. Per apuntar-te només cal passar per la nostra botiga, trucar o fer-ho a través del web. Que tingueu unes molt bones festes endolcides amb les vostres pròpies receptes!!